Lørdagsgjesten: Knudzich

Denne lørdagen har vi fått bidrag fra den bergenske eksilkunstneren Knudzich, som driver med stensiler, klistermerker, gatekunst og mye annet interessant. Sjekk ut hjemmesiden hans!

La oss så sette over til mannen selv:


"For en uke siden fikk jeg en mail av Walter med spørsmål om å være lørdagsgjest på denne eminente blogg, hvor han også gav meg frie tøyler til å skrive en liten tekst som kunne inneholde akkurat det jeg ville. Det burde være enkelt siden frie tøyler gir en uendelig mye å skrive om, men er ikke så lett som det høres ut som.

Det blir som med kunst og andre kreative prosjekter. ”Lag noe bra, hva som helst”. Faen ikke lett! Mye enklere å finne på noe snedig når man har et mer spesifikt utgangspunkt. For meg kan slik inspirasjon komme fra å ha gått forbi en haug med herjede sykler hver dag i et halvt år, eller av å gå på NHH og se hva som egentlig skal til for å få en god jobb. Jeg syntes til og med det er lettere å lage noe spennende med utgangspunkt i praktiske og kjedelige ting som en heis, et nøkkelhull, et veiskilt eller et bosspann enn å ha hele universet å plukke fra.

Jo kjedeligere ting er, jo mer trigger det til kreativitet hos meg. Kanskje derfor de prosjektene jeg selv er mest fornøyd har blitt til i perioder med intensiv eksamenslesning. Så for å forfølge dette resonnementet bør jeg kanskje avslutte med å ramse opp noen tørre fakta om meg selv i et forsøk på å stimulere til kreativ tenkning: Jeg er 24 år, studerer økonomi og politikk, og savner NRK Dagsrevyen etter 4 måneder i Sydney. Kjedeligere enn det blir det ikke.


KNUDZICH


(Alle foto er tatt av Knudzich.)