Dolk på Bergen Kunstmuseum

For noen år siden laget han en stensil på baksiden av Stenersens Samlinger, den store grå betongklumpen som huser en tredjedel av Bergen Kunstmuseums samlinger. Nå har Dolk blitt tatt inn i varmen.

Den nye utstillingen BGO 1 på Stenersens samlinger tar for seg samtidskunst fra Bergen. Blant 59 kunstnere finner vi også en gatekunstner, nemlig Dolk. Dette skriver BT i papiravisen sin i dag (ikke på nett).

Avisen tar videre opp den gamle og litt uinteressante problemstillingen om Dolk "selger seg" ved å havne på et galleri (selv om han har deltatt på kunstutstillinger i årevis), men konkluderer med at siden han har malt rett på veggen, må det være ok.

Jepp, Dolk har laget en stensil rett på veggen inne i Stenersens samlinger, ikke ulikt slik C215 gjorde i galleriet i Østre Skostredet da han besøkte Bergen (selv om gallerieierne den gangen ble tatt litt på sengen). Men ikke skru opp forhåpningene for mye, for avisen melder også at verket skal males over når utstillingen skifter i slutten av januar.

Dolk har ikke malt i selve kunstmuseet, men derimot hengt opp fire stensiler. Ikke det samme som det ferdige verket såklart, men dette gir en titt bak scenene for hvordan stensilkunstnere jobber, og det er interessant.

Inkluderingen i en utstilling i Bergen Kunstmuseum er en milepæl for Dolk, som nå virkelig har blitt tatt ut av gategalleriene og inn i kunstverdenen.

Utstillingen åpner fredag kveld, og det kan være det blir bilder senere.

Om du er glad i Dolk og hater kunstgallerier, kan du jo prøve Mot Veggen sin Dolk-vandring på Gowalla. Holder det ekte.