Ben Eine på NHH

Den engelske gatekunstneren Ben Eine ble nylig ferdig med å dekorere en vegg på Norges Handelshøyskole i Sandviken, i forbindelse med kunstprosjektet _____ Capitalism de har satt i gang i sommer.

Foto: Halvard Lyssand, NHH
Eine, som er kjent for bokstavleker, har malt ordene Calculating, Controversial og Charity på veggen.

Eller, det skulle i alle fall stått Charity. BT skriver at siden noen hadde oppgitt feil mål på veggen, ble det "Cash" istedet.

- Det er en beskjed til de som går på skolen. De kan enten gjøre noe bra for verden, noe veldedig som har betydning, eller så kan de tjene masse penger. Jeg kjenner en fyr som har et eget jetfly og yacht. Han tjener masse penger på dele opp selskaper og selge dem videre. Jeg håper ingen på denne skolen blir slik, sier Eine til Dagens Næringsliv.

Ifølge NHH selv er det litt usikkert hvor mange gatekunstnere som kommer i løpet av sommeren, men DN nevner syv stykker.

Foto: Bergens Tidende
DN skriver skriver videre:

Eine selv er for øvrig godt kjent med den økonomisk-administrative verden. Han jobbet nemlig tolv år i City of London hos forsikringsselskapet Lloyd’s. Samtidig laget han grafitti i sjul.

– Det var som å ha en hemmelig identitet. Jeg gikk ut i lunsjpausen og laget grafitti. Dressen var en ideell forkledning, sier Eine.

Likevel gikk han ikke ustraffet fra gjerningene. Eine er blitt, ifølge seg selv, arrestert for grafittien så mange ganger at det var latterlig.

– Var du aldri redd for miste jobben?

– Nei. Hvordan skulle de finne det ut? Politiet ringer ikke jobben og sier at du er arrestert for grafitti. Så lenge du kan leve med deg selv, så går det greit. Og jeg begikk ikke akkurat noen alvorlig forbrytelse.

Du kan følge prosjektet på Facebook, hvor både NHH og NuArt følger utviklingen.

Foto: Halvard Lyssand, NHH

Foto: Halvard Lyssand, NHH

Foto: Halvard Lyssand, NHH

Foto: Halvard Lyssand, NHH


Synes alle dette er like kult? Neida:

- Er dette i det hele tatt kunst? Dette kunne vel alle med en stige og et malerspann få til, sier professor i økonomisk historie ved NHH, Ola Grytten til DN.