Gjespet i Sandviken

Kultur- og debattredaktør Hilde Sandvik skriver i BT i dag om ______ Capitalism og den akademiske debatten mellom pengesekk og malingspann. Var prosjektet kontroversielt, provoserende, eller bare merkevarebyggende, spør hun, før hun skriver videre:

Og den rosa elefanten? Den nær totale mangelen på studentar i salen under debatten. Heilt til førsteårsstudenten Tellef Raabe reiste seg og stilte spørsmålet alle sat med inni seg: Ser NHH på graffitistuntet som ein suksess, ville han vite. Han bad folk sjå rundt seg. Under ti prosent av tilhøyrarane var studentar. “Det ser ikkje ut som om studentane er særleg interesserte”, sa han.
Det er administrasjonen som har hatt ideen om å hente inn gatekunstnarar  som ønskte seg debatt. Likevel: det var  ingen student som hadde fått forelesingsfri for å gå på debatt. Sjølv fortalde Raabe at han skulka forelesinga fordi han er interessert i kunst.
 Ble _____ Capitalism arrangert bare for at kapitalen kunne sitte og bruse litt med fjærene? Det ferdige resultatet ble i alle fall et større gjesp enn vi hadde regnet med.