Konkurranse: Gatekunst for folk på gaten


Om du ser deg rundt er det lenge siden det var politikere og kjendiser som dominerte stensiler og annen gatekunst. Istedet har kunstnerne gjenoppdaget de vanlige folkene: De som lever på gaten eller som tilfeldigvis befinner seg der. Det er en tendens som strekker seg fra franske C215 via brasilianske JR til bergenske Argus.

Dette bildet av JohnXC, kalt The Black Prince, er basert på en mann som stod i kø på McDonald’s. Noe ved ham minnet kunstneren om Edward of Woodstock (1330-1376), som gikk under tilnavnet The Black Prince. Maleriet har blitt en blanding av det moderne og det middelalderske: jakkekragen kan også se ut som del av en rustning.

Mot Veggen vil gjerne oppfordre flere kunstnere til å se menneskene i gaten, og inviterer derfor til konkurranse. Vi håper dere vil finne inspirasjon i dette bildet, og løse oppgaven på deres egen måte: Vis oss menneskene, eller livet, eller kaoset, i gaten. Ekte gatekunst.

Teknikk er fullstendig valgfritt. Det samme er graden av abstraksjon. Send inn fotodokumentasjon på enten verket eller en konseptskisse til motveggen@me.com. Konkurransen varer ut året, og vinneren får bildet The Black Prince satt opp på treramme. Juryen er Mot Veggen i samarbeid med JohnXC.

Verdien på dette bildet av JohnXC er satt til rundt 3000 kroner. Husker du da du kunne få en Dolk-original til 3000 kroner? Det var gode tider.