Enklere å bli skapkunstner


Lyst til å dekorere et el-skap? Bergen kommune har nettopp gjort det enklere. Her er det de skriver:

Nå er det blitt enda enklere å få vise frem kunsten sin i gatebildet i Bergen. Prosjektet Elektrisk gatekunst i regi av BKK Nett AS og Bergenhus og Årstad kulturkontor, er nå blitt avbyråkratisert. Nå trenger de som vil dekorere et skap bare å sende en sms så får de tildelt et el-skap. Alle som ønsker det, profesjonelle, amatører, voksne, barn, grupper og enkeltpersoner kan delta. De kan male det de ønsker, så får Bergens befolkning ta del i kunstverkene det neste halvåret.

Prosjektet som ble lansert i fjor stiller 30 el-skap i Bergen sentrum til utsmykning. Skapene som er valgt ut er plassert langs to akser: fra Marken til Vågsbunnen og fra Vestre Torggate til Engen. Vi har nå tatt vekk de minste skapene slik at det er flere større flater som kan dekoreres.  Prosjektet er det eneste av sitt slag i Norge.

Målet er at Bergens befolkning skal kunne glede seg over små fargerike kunstverk som overraskende dukker opp i gatebildet. Prosjektet startet i fjor, men lanseres nå med enklere regler etter innspill fra graffiti- og gatekunstmiljøet som ønsket enklere tilgang og større skap. Mens man tidligere måtte sende inn en skisse og et signert søknadsskjema, er det nå nok å sende en sms, så får de skapet tildelt på mobilen sin.
Denne nettsiden inneholder vilkår og regler,  kart over hvor skapene er plassert og innsendte bilder av ferdigmalte skap.

I anledning relansering av prosjektet males nedstigningstårnet i Vestre Torggate av to unge lokale gatekunstnere.

Her er noen av el-skapene så langt i prosjektet: