Dolk stiller ut Wildlife

Ett av bildene på utstillingen: "Comfort Zone" av Dolk, 160 x 250 cm. 
30. august åpner Dolk sin første separatutstilling i Bergen på Galleri S.E. Utstillingen har fått tittelen Wildlife, og er en blanding av tradisjonelle bilder og installasjoner.

Det er langt fra første gang Dolk har befatning med den velfriserte delen av kunstverdenen. I 2010 stilte han ut stensilene sine på Bergen Kunstmuseum som en del av utstillingen BG01. Samme år var han å finne på et galleri i Brooklyn sammen med M-City.

Året etter holdt han en salgsutstilling på Oslo-galleriet OSL Contemporary. Den gangen fortalte han Bergensavisen at han så etter et egnet lokale i Bergen for en utstilling. Og nå har han altså funnet det.

En salgsutstilling med Dolk-originaler fordrer et publikum med dype lommebøker. Hver eneste gang Dolk legger ut nummererte trykk for salg forsvinner de i løpet av kort tid. Originalverk vil trolig ligge rundt 30.000 kroner og oppover, uten at vi vet om noe anslag denne gangen. 

Flere lesere har tatt kontakt og fortalt at vi bommet med en null. Prisene vil muligens ligge på 150-200.000 kroner.

At det finnes en "gatekunst-boble" i kunstmarkedet som kommer til å sprekke når som helst virker mer og mer usannsynlig. Verk av Dolk har vært kostbare siden midten av 2000-tallet, og kommer til å beholde verdien også i fremtiden – med opp- og nedturer på lik linje med andre kunstneres vekslende anerkjennelse.

Ville vi gitt 30.000 kroner – eller 150.000 for den saks skyld – for et Dolk? Du, vi sparker oss fremdeles fordi vi unnlot å kjøpe originalen til dette for 6000,- da vi hadde sjansen. Kanskje en moskus ville gjort seg i stuen din?

Faksimile fra BT 15. august.


Utstillingen på Galleri S.E. vil stå frem til 3. november. Det er gratis adgang.