Gatekunstauksjon for Syria i kveld

I kveld, lørdag 21. juni klokken 18 på KONO i Kong Oscars Gate 16 blir det en stor gatekunstauksjon. Bergens gatekunstnere har gått sammen om å donere verk, og alle inntekter går uavkortet til UNICEF og Syrias barn. Initiativtakerne er gatekunstkollektivet Bart.

Blant dem som har donert verk finner du La Staa, John_xc, Vest, Joy, Insurrectionize, Bart, Barnslig, RC, AFK og mange mange flere. Under kan du se noen av de mange verkene, på Facebooksiden til auksjonen finner du mange flere. Og du kan legge inn bud via Facebook allerede nå. 

Her er pressemeldingen: 

- Gatekunstnere lager i hovedsak verkene sine på vegger og ikke på lerreter, da de tror på verdien av at kunst skal være tilgjengelig for alle. Nå gjør de et unntak, fordi barn i Syria trenger et hjem, vann, mat og medisiner mer en gatene våre trenger kunst, sier Petter Nord fra `BART`, som er ansvarlig for auksjonen.

Krigen i Syria er nå inne i sitt fjerde år. 4,3 millioner syriske barn er på flukt, 5,6 millioner barn trenger humanitær assistanse.

- Syria-krisen er den største nødhjelpsoperasjonen som UNICEF er involvert i akkurat nå. Antall mennesker som trenger hjelp øker fortsatt hver eneste dag, og flere steder er situasjonen prekær. Derfor er vi glad for at gatekunstnerne i Bergen har valgt å gi inntektene fra auksjonen til nettopp vårt arbeid for syriske barn. Hver eneste krone teller, sier generalsekretær i UNICEF Norge Bernt G. Apeland som kommer fra Oslo til Bergen for å følge auksjonen.

For ytterligere informasjon om auksjonen eller kommentarer kontakt:
Petter Nord. Tlf:48225548