Skinnet bedrar

Gatekunst er ofte åpen for tolkning, og ofte er ikke kunstner og betrakter hundre prosent på bølgelengde. Dette verket av Melis dukket plutselig opp i det gamle nabolaget mitt, og jeg tenkte det lå en vakker kjærlighetshistorie bak dette. Kanskje denne Trude bodde i ett av husene over gaten, og Melis ville be om unnskyldning for noe med en blomst.

Da vi skulle sette sammen boken Street Art Bergen ba vi flere bergenske gatekunstnere fortelle om et av verkene sine. Melis sitt svar, som kommer under her, var like overraskende som det var morsomt. Alt er ikke som det ser ut.

Street Art Bergen er i bokhandelen nå, og kan også bestilles på nett fra Kontur forlag.

"Jeg gikk rundt i sentrum en kveld, på leting etter et passende sted å male med blekk. Det var helg, men gatene lå øde. Omsider fant jeg et lite gult hus som passet ypperlig. Bak det lille gule huset sto en kvinne og snakket i mobiltelefon, nokså tydelig beruset. Jeg oppfattet henne ikke som et hinder, og begynte å male rett på veggen. I samme øyeblikk kom kvinnen vuggende rundt hushjørnet. Hun kunne ikke forstå hva jeg holdt på med, midt på natten. Jeg forklarte hva jeg gjorde og malte videre. Da jeg var ferdig, var hun veldig misfornøyd med resultatet. Hun foreslo at jeg skulle male en blomst, og så gjorde jeg det. Jeg spurte hva hun het. «Trude,» svarte hun. Jeg skrev «Til Trude» ved siden av blomsten. Hun så oppgitt ut, og jeg gikk videre."
Melis