Slutt for Mot Veggen

Edit desember 2015: Bergen kommune betaler svært generøst utgiftene for å holde Mot Veggen online ut 2016 også!

AFK

AFK

Da Mot Veggen startet for fem år siden, var ikke gatekunst noe som folk i Bergen tenkte på.
Kunstnerne var mystiske signaturer man ikke visste noe om. Og når kommunen kom med malingbøttene sine var det ingen som reagerte. Det var grunnen til at jeg startet Mot Veggen, for å vise frem alt det fantastiske som dukket opp i gatene.

Fem år senere har bergensk gatekunst blitt viktig. Avisene skriver om nye stenciler som om det skulle være nye album eller filmer. Kunstnerne har egne blogger, Facebook-sider, Instagram-kontoer og twitterfeeds. Om kommunen maler over noe, blir de ofte stilt til veggs av media. Oslo har tatt etter Bergen og startet arbeidet med å lage sin egen gatekunstplan. Og på nettet finnes det dusinvis av entusiaster som dokumenterer gatekunsten i Bergen.

Derfor setter Mot Veggen punktum nå. Bloggen trengs rett og slett ikke lenger. 

Ingen steder har jeg møtt så generøse mennesker som de gatekunstnerne jeg har blitt kjent med de siste fem årene. Takk til dere! Om alle klarer å samarbeide, eller i det minste tolerere hverandre på tvers av meninger og skillelinjer, er det ingenting som kan stoppe Bergen i å bli Nordens og kanskje Europas gatekunsthovedstad.

Det var alt. Gå ut og tegn på veggen.

Walter Wehus


PS:

Hele Mot Veggen-arkivet, over 1300 bilder, er fra i dag av tilgjengelig på Flickr under en Creative Commons-lisens. Det vil si at de fritt kan brukes til ikke-kommersielle formål.

Usikker på hvor du skal følge bergensk gatekunst nå? Ta en titt på siden vår med lenker, eller sjekk ut sidene til de enkelte kunstnerne. Mange av dem har profiler i sosiale medier.

Foto: Odd Nerbø/BT