Living Decay - dokumentar om Dolk & Pøbel


I 2008 fikk italienske Davide Fasolo følge Pøbel og Dolk mens de lagde gatekunst i Lofoten. Resultatet er denne dokumentarfilmen.

 - Jeg har gjort alt selv, og har ikke vært fornøyd med resultatet før nå. Jeg ønsket å fortell en historie om maling og måker, spray og skyer, landskap og tomme hus ute i intet. Gatekunst og natur. Dolk og Pøbel lager kunst på forlatte hus, mens naturen lager sin egen kunst. Jeg ønsket å skape noe som viste dette, sier Fasolo til bt.no.

Tagging på toget

I serien "samarbeid vi ikke så komme", har vi nå kommet til at Dolk og Pøbel skal utsmykke sentralstasjonene i Oslo og Trondheim med loven på sin side. Rom Eiendom, som er eid av NSB, har gjennom prosjektet Rom for kunst hyret inn bergenseren og stavangerværingen til å bidra med flere kjente (og noen nye) verk.

Disse skal smykke fellesarealene på Oslo S og Trondheim S fra mai til september.

(Alle foto: Rom for kunst)I tillegg kan du se dokumentaren "Living Decay" om Dolk og Pøbel sitt Lofoten-prosjekt i gallerirommet og i avgangshallen på Trondheim S, og i nedgangen til T-banen på Oslo S. Er du ikke i nærheten av noen av stedene kan du se den her:
Living Decay (fairy tales in the middle of nowhere) from nulli versi on Vimeo.