Følg Mot Veggen på Instagram

Visste du at vi er på Instagram? Og at vi ikke poster de samme tingene til samme tid på samme sted? Omfavn forvirringen, maksimér gleden. Følg oss! 

instagram Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more

Innramming av gatekunst

Foto: Gerhard Flaaten, bt.no

Foto: Gerhard Flaaten, bt.no

I vinter gikk debatten om Bergen skulle ramme inn gatekunst eller ikke. Vi hadde sterke meninger om temaet, men nå har fornuften seiret.

På bildet ser dere (ikke) at en usynlig hinne er lagt over Dolk-stencilen ved Bergen storsenter. Hinnen skal beskytte mot vær, vind og hærverk, ifølge Bt.no.

Det ender med at bare fire av byens Dolk-stenciler får en slik beskyttelse: 

  • «Bleeding heart» i Neumannsgate
  • «Phone love» i bakgården til Garage, Nygårsgaten
  • «Love crash» i Skottegaten
  • «Spray/Nam» ved Bergen storsenter i Strømgaten

Gatekunstauksjon for Syria

Bergenske gatekunstnere går sammen for å samle penger for barn i Syria via UNICEF. Sett av feriepengene og lørdag 21. juni! Det hele finner sted på gamle Kafé Krystall ved Korskirken i Bergen.

Under ser du plakaten for arrangementet, til uken får du se bilder av alle verkene som skal auksjoneres bort. Mye av dette er veldig sjeldne muligheter.

Vakre nye bosspann

Det er ingen tvil om at Elektrisk gatekunst har gjort bybildet vakrere på mange måter. Nå vil Miljøpartiet De Grønne utvide prosjektet – som hittil har vært forbeholdt strømbokser – til også å inkludere bosspann. 

Hva tror dere? Er det en god idé?

Bergens Dolk-stenciler flyttes til Oslo

Edit 1. april kl. 22.00: Det kan være verdt å merke seg datoen for innlegget før harmen brer seg. Her er fjorårets aprilsnarr.

Det har vært en hard vinter for de gjenværende Dolk-stencilene som finnes i Bergen. Etter rivinger, overmalinger, mislykkede innramminger, nedtagging, tyverier og flere tilfeller av ren sabotasje, finnes det bare et par verk igjen med Dolks signatur her i byen. 

I et hastevedtak har kulturminister Torill Widvey (H) bestemt at de gjenværende Dolk-stencilene skal flyttes til Oslo.

– Det er åpenbart at Bergen ikke klarer å ta vare på de tidligere verkene til denne viktige norske samtidskunstneren. Nå griper vi inn for å kunne bevare dem for fremtidige generasjoner, sier Widvey i en pressemelding.

I pressemeldingen beskrives det hvordan Dolk-stencilene i Bergen skal skjæres ut av veggene de befinner seg på, og fraktes til Oslo der de skal «inkorporeres i bybildet».

Nyslått kulturbyråd Ragnhild Stolt-Nielsen sier at hun ikke liker detaljstyringen fra hovedstaden, men innrømmer at hun er lettet over å slippe å tenke mer på Dolk.

– Gatekunstneren Dolk har vært en hodepine for Bergen fra dag én. Først var det hærverk at han malte på offentlige vegger, så mente folk det var hærverk da vi fjernet det. Da vi prøvde å verne stencilene, var det mange som kalte det også for hærverk, sier Stolt-Nielsen.

En kilde Mot Veggen kjenner i bystyret sier at avtalen med Oslo var en av grunnene til at tidligere kulturbyråd Gunnar Bakke gikk av denne uken.

Dolks lerreter omsettes allerede for 180.000 kroner og oppover, ifølge flere gallerieiere og samlere. Han blir i dag ansett for å være en viktig del av Norges unge kontemporære billedkunstnermiljø.