Mot Veggen feirer fem år!

I dag er det fem år siden den første posten vår. Vi tok en titt i arkivet, og oppdaget at vi gikk rett på sak fra første stund: De første verkene på Mot Veggen var disse høykvalitets-robotene fra Muskelpust.

Skal man bruke tidsregningen til Argus, er fem gatekunst-år minst hundreogfemti menneskeår. Dét er en stor nok anledning til å tease at i høst skjer det noe som, i all bergensk beskjedenhet, vil være det feteste som har skjedd gatekunsten i Bergen. Følg med på bloggen og i gaten!

Nå skal vi feire med måte. Og muffin. Og dette galleriet med random høydepunkt fra de siste fem årene:

Banksy i Bergen

I dag forteller BT Magasinet historien om da Banksy var i Bergen, blant annet for å lage dekorasjon til hip-hopklubben Goodvibes.

Det var en av de første gangene den britiske kunstneren besøkte utlandet i kunstøyemed. Svært få hadde hørt om ham, som musiker Thomas "Teddy Touch" Knudsen forteller:

Finérplater var dyrt, og budsjettet var lite. Jeg tror til og med vi vurderte å male over dem.

Mot Veggen er på Instagram

Instagram poster vi ny gatekunst vi kommer over, og plukker frem gamle ting fra arkivene. Den beste måten å oppdage bergensk gatekunst på mobilen!

Følg oss!

Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more

Still ut på kunstmuseet

Kode Bergen pusser opp, og inviterer alle byens gatekunstnere til å male på sponplatene som er satt opp rundt byggeplassen.

Fra Facebook:

TIL BYENS GATEKUNSTNERE!

KODE UTFORDRER DERE TIL Å LAGE BYENS STØRSTE TEMPORÆRE GATEKUNST-UTSTILLING "PÅ" KODE 4.

I går gikk endelig startskuddet for arbeidet med å rehabilitere KODE 4. Nå venter flere måneder med byggearbeid, men det er noe vi helt klart skal klare å leve med. Faktisk med veldig stor glede. Hurra!

Det første som ble gjort var selvsagt å rigge opp stillaset på de to første veggene. Som dere kan se på bildet så er det også montert kryssfinerplater langs begge veggene, først og fremst for å sikre våre besøkende og andre forbipasserende for arbeidet som skal utføres.

Et vakkert syn er det imidlertid ikke. Veggene skriker etter innhold og det ønsker museet at byens gatekunstnere skal ta seg av (gatekunstnere fra andre byer og land er selvsagt også velkommen til å bidra).

Siden det er grunnlovsjubileum i år og at gatekunstnere stort sett er anarkistisk av natur, har vi valgt et tema som kan passe for begge. Det er "FRIHET". Museet har bare et krav og det er å holde seg på kryssfinerplatene.

Det er bare å sette i gang. Her kan alt skje! Dette blir spennende.

Velkommen til nye Mot Veggen

Velkommen, vi er glade du fant veien hit!

Bergen er Norges gatekunsthovedstad, og vi har lenge hatt lyst til å presentere den på en bedre måte. Derfor har vi gått inn for for større bilder, renere design og mer system i presentasjonen.

Her finner du bloggen som vanlig. Du finner også egne sider for alle de viktigste gatekunstnerne i Bergen. Og ikke minst en oversikt over viktige hendelser i bergensk gatekunsthistorie.

Alle bloggpostene ligger her, helt tilbake til 2009. Forhåpentligvis vil også bildene i  disse gamle arkivpostene bli optimalisert etter hvert. (Les: Når vi får tid.) Alle kommentarene er med i flyttelasset, med unntak av de syv-åtte helt ferskeste som dessverre forsvant i overføringen.

Vi håper du setter pris på de nye sidene like mye som vi gjør. Ser du noe som ikke fungerer, eller noe du liker spesielt godt, fortell oss gjerne om det i kommentarfeltet.

Og husk å oppdatere bokmerkene dine til www.motveggen.com.

Følg oss på Twitter og Instagram.

Dolk stjålet fra Bergen sentrum

Fotomontasje: bt.no

Fotomontasje: bt.no

Noen har stjålet Dolk-stensilen "Grenade Lovers" som stod utenfor den irske puben Finnegan's ved Den nasjonale scene,skriver Bergens Tidende.

Det er ikke første gang noen stjeler en Dolk i Bergen (se kommentarfeltet), og tyver har tidligere plukket med seg en Pøbel (kanskje i den tro at det var en Dolk?).

Å stjele gatekunst er like lumpent som å stjele biblioteksbøker – man tar noe som skal være felles fordi man vil ha det selv. Sjansen er ikke stor for at det kommer tilbake, men vi kan i det minste gjøre det vanskelig å omsette ved å gjøre tyveriet kjent.

For det kan vel ikke være snakk om et bestillingstyveri av Dolk?